fbpx

Визуален контент

0
Share

След като вече поговорихме обстойно за създаването на текстово съдържание е време да преминем към по-креативния тип – визуалното съдържание.

Включването на визуален тип допринася за добрия баланс на твоето съдържание. Отново ще подчертаем, че не се изискват уникални Photoshop умения за създаването на добри изображения.

Има различни видове визуално съдържание, но най-общите категории са следните:

  1. Мотивационно

Това са такъв тип изображения, които съдържат цитати или елементи, целящи да провокират мотивация или вдъхновение в твоята аудитория.

2. Емоционално

Сходно на първия тип, при емоционалните изображения търсиш провокирането на определен тип емоция в твоя потребител – радост, удовлетворение, умиление и други. Не се препоръчва търсенето на негативни чувства като страх, притеснение и други.

3. Зад кулисите

При този тип изображения, може да споделиш с твоята аудитория, нещата които се случват с твоя бранд зад кулисите. Пример за това са изготвянето/изработването на продукт/услуга, сглобяването/опаковането или цялостната му подготовка за изпращането към крайния клиент и въобще всичко, което се случва вътре в твоята „кухня“ и не е достъпно за всички.

4. Снимки на продуктите

Снимките на собствените продукти услуги – особено важно при пускането на нов продукт или подобрена версия на предходния, която отразява новостите му.

5. Как се ползва?

Това са изображения, които показват на аудиторията ти как да ползват твоите продукти услуги. Пример: имаш онлайн бутик за дрехи и за първи път пускаш серия от кашмирени шалове – заедно с тях споделяш и изображение, което показва различните начини, по които може да се носи шала.

6. Инфографики

Инфографиките наподобяват идеята на ползването на твоя продукт или услуга, но са придружени с цифри и допълнителни обяснения. При тях можеш да бъдеш по-детайлен и да включиш повече информация относно, това което предлагаш на потребителите. Също така, те могат да се отнасят и до други неща, различни от твоите продукти, но отново свързани с насоката на бранда ти.

7. Споделяне на споделени снимки

Споделянето на снимки, които потребители ти изпращат използвайки твоя продукт. Това е един от най-хубавите моменти за всеки един собственик на бизнес – да види щастливи потребители, които са доволни от неговите продукти услуги. А е и един от най-страхотните начини за искрена реклама, без никаква инвестиция!

8. Видео контент

Споделянето на видеа също е страхотен начин да заинтригуваш своята аудитория. Можеш да споделиш с тях tutorial videos, how to do videos или просто product videos, в които разказваш повече за теб и твоите невероятни продукти.

За да създадеш своя визуален контент, ти споделяме и няколко онлайн апликации, които помагат за създаването на невероятни изображения:

www.canva.com
www.freepik.com
www.piktochart.com
www.infogram.com

Разгледай ги и сме сигурни, че ще намериш много полезни неща и за теб там!

Related Posts
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *