Защо да ползваме имейл маркетинг?

0
Share

Имейл маркетингът е високоефективната дигитална маркетингова стратегия за изпращане на имейли до потенциални клиенти. Ефективните маркетингови имейли превръщат потенциалните клиенти в клиенти и превръщат еднократните купувачи в лоялни фенове. Едно от основните му предимства, пред Facebook рекламата е, че той отива директно при потребителя, който сме искали.

Въпреки нарастването на социалните медии и увеличаването на спама през последните години (което не е добра маркетингова стратегия в никакъв случай), имейл маркетинга остава най-ефективният начин за обгрижване на потенциални клиенти и повишаване лоялността на клиентите.

Има много причини да превърнеш този тип маркетинг в регулярна част от твоята рекламна стратегия – ето и топ 3 от тях:

  1. Номер 1 за комуникация

Знаеш ли, че близо 99% от интернет потребителите използват или проверяват имейла си на ежедневна база? Това не може да се каже за нито един друг комуникационен канал, което отличава съществено този тип маркетинг от всички останали.

2. Базата с данни е изцяло твоя

Във всяка една платформа, акаунта или страницата ти могат да бъдат изтрити по всяко едно време, заедно с всички твои последователи, ако има дори и минимален противовес с правилата на ползване. Но никой не може да ти отнеме създадената база данни с имейли (разбира се GDPR compliant).  

3. По-високи проценти на конверсия

Хората, които купуват продукти, рекламирани им чрез имейл, харчат 138% повече, отколкото тези, които не получават оферти в пощата си. Възвръщаемостта на инвестицията при имейл кампания може да достигне 4400%, което е невероятно постижение. Сравнено с кампания в социалните мрежи, средната разлика между стойността на поръчките е близо 3 пъти по-висока в полза на имейл маркетинга.

Друго основно предимство, което има този тип реклама е, че може да бъде използван за всичко, стига да не прекаляваме границите на нормалното. Както споменахме по-горе, в никакъв случай не е добре да бомбардираме пощите на нашите потребители с ненужна информация. Имейл кампания се прави само когато има нещо наистина нова на нашия сайт – нов продукт, промоция, полезна информация, игра и други. Не е нужно, а има и негативен ефект ежедневно изпращане на имейли. 2-3 пъти в седмицата е напълно достатъчно за да припомниш за себе на твоята аудитория.

Разликата с останали типове реклама е, че резултатите при мейл кампаниите почти никога не идват веднага, а след време. Но няма бизнес, без значение от типа на дейност, за който имейл маркетинга да не е релевантен или успешен канал за достигане до нови или вече съществуващи клиенти.

Друго отличително предимство, което има е, че ресурсите нужни за него са единствено твоя сайт (домейн) и базата с данни, която имаш – simple as that!

В следващите статии ще те запознаем обстойно със стъпките, които са нужни за да стартираш и водиш успешно своята имейл реклама!

Related Posts
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *