fbpx

Полезни съвети относно съдържанието

0
Share

След като вече си избрал кой тип стилистика ще подхожда най-много на твоята бизнес идея е време да влезем и в кухнята на нещата и да използваме малки хитринки, които да те откроят от конкуренцията.

  1. Часови пояси за публикуване

Времето, в което избираш да споделиш своето съдържание има пряка връзка с успеха ти. Обществото, в което живеем е онлайн 24/7 и почти не се разделя със смартфона или компютъра си, но има няколко часови диапазона, които са се доказали като успешни.

  • Сутрин между 7 и 8:30

Голяма част от хората започват деня си с чаша ободряващо кафе в едната ръка и смартфон в другата. Телефонът остава здраво стиснат в ръката, дори и в метрото или автобуса на път за работа. Този часови пояс е подходящ за приемането на лесна и бърза информация, и за набелязването на евентуални покупки на по-късен етап в деня. Поради забързаното сутрешно ежедневие, хората рядко отделят време за покупка на момента, но със сигурност това води до завръщане на по-късен етап през деня.

  • Обяд – между 12:00 и 14:00

В този диапазон повечето хора са в обедна почивка и имат малко повече свободно време, което да прекарат в социалните мрежи. За този тайминг би било релевантно споделянето на малко по-дълги постове, изпълнени с повече информация или провокиращи дискусии.

  • Вечер – между 20:30 – 22:30

Отново след вечеря, голяма част от населението се завръща за едно последно преглеждане на социалните мрежи. Тъй като в този етап от денонощието, повечето брандове не са активни и няма пренасищане, също би бил удачен момента за споделяне на съдържание, провокиращо дискусия или приканващо към някакво действие. В наскорошно проучване относно активността вечер, 43% от потребители признават, че са правили спонтанни покупки вечер, след като са имали неприятен работен ден.

2. Колко често да публикуваме?

Тук няма определени граници, но важи златното правило за качеството. Повечето брандове споделят средно между 2 и 4 поста на ден. Но дори и да споделяш толкова на седмична или месечна база, също не е проблем, стига съдържанието, което споделяш да е интересно и да привлича аудитория. Никога не трябва да се споделя съдържание, просто защото трябва да има активност в твоята страница – това е грешка!

Най-успешния тип съдържание между всички възможни е снимка съчетана с пост, тъй като снимката служи за да грабне вниманието на потребителя, а чрез съдържанието, той вече става и добре информиран, за това което искаш да му кажеш.

Други възможности за различно съдържание са Live video, кратко видео (не повече от 20 секунди, но тук е добре да се има предвид, че повечето видеа се гледат без звук), фото карусел, линк постове и други.

3. Стилистика на съдържанието

  • Сходно и на въпросите, основния акцент на всеки пост е неговия край, затова е много важно какво ще кажеш на потребители си именно там.
  • Не трябва да се прекалява с високо емоционални думи (мразя/обичам и др.), тъй като могат да имат негативен ефект върху потребителя.
  • Използването на числа в съдържанието, също има положителен ефект, тъй като мозъка ни автоматично възприема една информация като по-достоверна, но не трябва да се прекалява и с тях – не повече от 2.
  • Знаци и емоджита – подобно на числата, те също са добре дошло допълнение към всеки текст, но и с тях не трябва да се прекалява също – те могат да имат и пряко отношение към бранда. Хубаво е да се ползват не повече от 3-4 емоджита, за да може съдържанието да запази своята изчистеност. Добра стратегия е използването на едно две еднакви емоджита във всеки един пост – така те ще се асоциират като символи на твоя бранд. Преди избор на емоджита е преимущество, ако провериш как ще изглеждат на различни устройства, а това се случва на www.emodjipedia.org
Related Posts
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *