fbpx

Създаване на сайт – част III

0
Share

Вече изминахме повече от половината път от направата на твоя сайт. Изминаваме само още няколко стъпки и ще сме на финалната права и ще видиш виртуалния облик на твоя бизнес в пълната му красота.

  1. Създаване и промяна на публикации

Тук идва ред да помислиш дали искаш твоя сайт да има блог. Много хора подценяват неговата ефективност, но той може да бъде до голяма степен причината да се индиксираш по-добре в търсачката на Google. Индексирането представлява позицията, на която Google ще изкара твоя уебсайт, когато даден потребител напише определеи ключови думи. Тъй като това е важна част от успешното промотиране на твоя сайт, ще ти опишем подробностите в отделна публикация. Сега нека да преминем към неговото съсздаване.

За да добавиш блог към твоя сайт, можеш да използваш различни категории и публикации. Например искаш да имаш категория с име “блог”, която да бъде добавена към менюто. За да стане това, просто трябва да я добавиш към менюто („Публикации“ -> „Категории“ -> „+ Нова категория“) и можеш спокойно да се захващаш със създаването нови публикации.

След като вече си готов с категориите е време да създадеш своя първи блог пост – отново избираш менюто с „Публикации“ и кликваш върху „Добавяне“. Когато завършиш съдържанието на публикацията ти, просто трябва да добавиш категорията, към която тя спада (пример – категория блог). Тъй като тя вече е създадена, трябва единствено да я добавиш към менюто, за да бъде видима за твоите посетители.

  • Описание на страници и заглавие на сайт.

Отново ще те върнем към индексирането на твоя сайт. За да имаш добър индекс от търсачките е важно да имаш описание на страниците. Те не само дават информация за какво е твоя сайт, но при използването на правилните ключови (думи, с които бихте искали вашият сайт да бъде откриван) позицията на сайта ти се вдига. Хубаво е да се използва различно и уникално описание за всяка от твоите страници, като то се добавя накрая на заглавието на всяка страница.

Относно заглавието на твоя сайт важи същото правило за уникални думи, от които веднага да се разбира какво очаква посетителите. Добавянето му става през „Настройки“ -> „Общи“ -> „Заглавие на сайт“. След заглавието, идва и описанието, чрез което можеш да допълниш с още няколко думи горния ред.

  • Инсталиране на разширения (plug ins)

“Разширения” са добавки (плъгини), които са направени за да увеличат възможностите на WordPress, добавяйки повече функции към твоя сайт, които не идват вградени с него. Чрез тях можеш да накараш твоя сайт да прави точно онова, което искаш, без да ти се налага да правиш самата функция от начало. Имаш възможност да използваш тези плъгини за абсолютно всичко – от това да създадеш онлайн магазин, до това да оптимизираш сайта си по-успешно.

За да инсталираш плъгин, трябва да отвориш „Разширения“ -> Добавяне на още” – и ще намериш над 25,000 различни по функция и приложение добавки – дерзай смело! След като избереш своите – просто кликаш на „Инсталиране“ и си готов.

С това завършваме темата за направата твоя сайт – имаш всички необходими насоки и знания как успешно да ги проложиш и на практика. Следвайки всяка стъпка последователно за нула време ще успееш да го създадеш. А ако имаш нужда от едно рамо – знаеш, че сме насреща!

Related Posts
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *